End of an era…

English below!

Na bijna vijf jaar werken als designer en content maker voor Yarn and Colors ga ik stoppen. ‘End of an era’… Het is tijd voor een nieuwe weg en een nieuw avontuur! Wat precies? Dat weet ik nog niet, maar er komt vast iets moois op mijn pad.

En oh, wat heb ik een toffe tijd gehad. Wat heb ik veel geleerd. Een kleine terugblik…

Het maken van ontwerpen was denk ik toch mijn lievelings. Soms kreeg ik de vrije hand, soms was daar een pittige opdracht. ‘Manon ik heb nieuwe kleuren besteld van een bestaand garen. Kun jij ontwerpen maken met daarin 2/3e van de oude kleur en 1/3e van de nieuwe kleur? Oh en het liefst modeaccessoires.’ Dat was een uitdaging! Hahaha! Het leuke is dat zoiets me echt prikkelt en vaak brengt het iets prachtigs.

Voor het sentiment doe ik even een greep uit de designs waar ik echt heel trots op ben. Het allereerste Lookbook was WOW Wallhangings en de Twist was een persoonlijke favoriet. Uit Lookbook Christmas is dat de Everlasting Eucalyptus.

Wat betreft fashion ben ik heel blij met de Maxi Cardigan, de ontwerpen uit Lookbook Classic Wear (De gebreide Striped Jumper, de gehaakte Classic Jumper en de gebreide Color Block variant), maar zéker ook met de Cloud Cardigans (gebreid en gehaakt).

Natuurlijk mogen de toppers Slouchy Pouch uit Lookbook Zen en de Petit Purse uit Lookbook Zen on the Go ook niet in dit rijtje ontbreken.

Vanaf het allereerste begin heb ik mijn eigen designs, en later ook die van anderen, mogen stylen en fotograferen. Zo’n concept van begin tot eind neerzetten is echt vét. Het begint met een plaatje in mijn kop en als het dan uiteindelijk tot leven komt en ‘klopt’ dan geeft dat een ongelooflijke kick!

En geloof me als ik zeg dat het technische deel (bedienen van de camera, werken met giga lampen, bewerken van de foto’s) zo nu en dan een behoorlijke uitdaging voor me is geweest. Maar hé, I did it!

Later kwam het schrijven van teksten en blog’s ook bij mijn takenpakket en verdraaid, dát vond ik leuk! Wie kent de Mini CAL’s nog? Oh wat was dat smullen! Maar zeker ook de laatste twee blogs, het Smiley Cushion en de Ombré Square, maakte ik met heel veel plezier.

Toen ons teampje werd uitgebreid met twee geweldige collega’s konden we nog meer moois maken. Samen met Tessa en Pleun ontwikkelden we een geoliede machine. Aan een half woord genoeg enzo. Cliché, maar waar. Wat zal ik ze missen… Dank lieve meiden, dank Yarn and Colors, dank Koen voor deze machtige rit!

Op naar iets nieuws… Met volle angst vooruit zullen we maar zeggen.

Liefs, Manon

End of an era… English

After five years of working as a designer and content creator for Yarn and Colors it’s now time to say goodbye. ‘End of an era…’ Let’s go on a new adventure! What my new adventure will be? I don’t know exactly, but I am sure something super cool will cross my path.

And boy did I have a great time over at Yarn and Colors! I have learned so much. Let me take you along the way.

Making designs was my fave. Sometimes I was free as a bird and I could design whatever I wanted. But sometimes I got quite a specific request: ‘Manon there will be some new colors added in one of our yarns. Could you make some designs with 2/3 of the old colors and 1/3 new colors in it? Oh, and I would like it to be fashion accessories if that is possible’. That was harrrrrd, hahahahaaaa! But it was so good to feel what that did to my imagination and creativity. Loved it!

Now let’s get sentimental and look back to the designs I am really proud of. The very first Lookbook I designed for Yarn and Colors was WOW! Wallhangings and the Twist Wall Hanging was my favorite. For Lookbook Christmas with Petit Petite my favorite design is definitely the Everlasting Eucalyptus. As it comes to fashion I am really happy with the Maxi Cardigan, Lookbook Classic Wear (the knitted Striped Jumper, the crocheted Classic Jumper and the Color Block version) but certainly the Cloud Cardigans (knitted and crocheted) too.

Top that of with the Slouchy Pouch from Lookbook Zen and the Petit Purse for Lookbook Zen on the Go.

Right from the start I was the one that styled and shot all the photos of every Lookbook. Creating a concept from the beginning to the end result is really really fun to do. It starts with an image in my head and when that finally comes to life and corresponds with what I had in mind the adrenaline went hiiiigh!

Later on I got to write content and I really enjoyed that too. Who remembers the Mini CAL? That was fun! But I had a blast making the last two blogs, the Smiley Cushion and the Ombré Square.

When our mini team got expanded with two excellent colleagues we were able to make even more super cool stuff. Thank you Tessa end Pleun for being so perfect. Thank you Yarn and Colors and thank you Koen. It was a mighty good ride together!

On to something new now…

Love, Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *