De volgende stap

English below!

Eind vorig jaar gebeurde wat ik nooit had durven dromen; Ik kreeg de mogelijkheid om van mijn hobby mijn werk te maken. Natuurlijk greep ik deze kans met beide handen stevig vast en nu ben ik aan de slag bij Yarn and Colors als ontwerper van haak- en breipatronen. A dream came true!

De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt (vandaar dat het wat stiller was hier en op mijn Insta) aan de eerste ontwerpen. Op de handwerkbeurs in Zwolle was de lancering van de pakketten. Mijn drie babies….. Hihi! Het was een gekke gewaarwording om mijn eigen creaties daar te zien staan, maar man, wat een feest! We kregen veel toffe reacties en mensen werden blij van het nieuwe concept. Dank, dank, dank aan iedereen die langskwam of reageerde op mijn stories op Instagram! Ik loop (nog steeds!) op wolkjes!

De ontwerpen die ik maak worden verkocht als pakket. Daarin vind je de werkbeschrijving (in het Nederlands, Duits, Engels UK en Engels US) en het benodigde garen voor het maken van het project. Je kunt dus bij aanschaf meteen aan de slag. Alleen de haak- of breinaald moet je uit je eigen ‘stash’ halen. Ik stel jullie voor aan mijn drieling.

Er is een Market Bag. Dit toffe tasje is gebaseerd op het boodschappennetje van vroeger. Iedereen kent ze en heeft ze wel eens gehad. Wat mij alleen altijd zo irriteert is dat je spullen er aan de onderkant net zo hard weer uit vallen als je ze er in stopt. Dus maakte ik met het garen Super Must-have een tas met een stevige bodem. Zo verlies je onderweg nooit meer je net gekochte prei/stokbroodje/bolletjes garen.Dan is er ook nog de Basic Basket. Een lekkere, stevige mand gemaakt van het garen Super Charming. Ideaal voor troepjes, ook leuk als overpot voor een plant en natuurlijk handig voor het opbergen van nog meer garens.


En dan maakte ik ook nog de Block Blanket. Deze deken is gemaakt van mijn lievelings, het garen Epic. Het is een riante deken van ongeveer 1 meter 70 bij 1 meter 30, waar je heerlijk onder kunt kruipen. Door het garen (100% katoen) is hij ook nog goed wasbaar. Ik bedacht drie kleurencombinaties: Een zoete roze, zoals je op de foto’s ziet, een stoere met een toefje oker en een meer ingetogen combinatie met groen- en blauwtinten.


Wil je nu ook kek op stap met de Market Bag? Heb je ruimte nodig voor nog meer bollen en wil je een Basic Basket maken? Of heb je zin in een heerlijke Block Blanket? Je shopt ze direct via de links. Vergeet je niet om met me te delen hoe het wordt? Daar word ik altijd zo blij van.


Natuurlijk ben ik op dit moment al weer druk met het bedenken, maken, stylen en fotograferen (want ook dat doe ik voor de pakketten zelf, zo tof om te doen!) van nieuwe dingen. Dit keer is het een breipatroon en daarna volgt een fijn zomers item. Gaandeweg zal er een mooie collectie ontstaan die we bij Yarn and Colors zien als ‘de basics’. Ik kan niet wachten om ze met jullie te delen. Morgen mag ik weer op mijn fietsje naar kantoor om verder te werken aan mijn laatste ontwerp. Was een mazzelaar ben ik toch… Tot snel!

By the end of last year a dream came true; I am able to do what I love most for a living now. I make crochet and knitting designs for Yarn and Colors. My designs are available in a kit which includes a pattern (in Dutch, German, Englis UK and English US) and the yarn to make it. In february my first three designs where launched and I am thrilled to show you what I have been working on so hard for het past few months (hence the silence here and on my Insta…)
The Market Bag, the Basic Basket and the Block Blanket are my first three babies (haha!). What do you think? You can shop them directly by following the link. Don’t forget to show me your progress and result. Love to see that!
Right now I am working on the next design, a knitted one this time, and many more will follow. Keep you posted!

12 reacties op “De volgende stap

 1. Marjoleine zegt:

  Wat mooi dat je de mogelijkheid hebt gekregen je droom te volgen!! Ik was 1 van die mensen in Zwolle die de deken kreeg en er nu met enorm plezier aan werk. Als hij af is zal ik je zeker even een tag geven op Insta! Ben heel benieuwd naar je volgende ontwerp want de eenvoud in deze 3 vind ik prachtig!!

  • Manon zegt:

   Wat een prachtig compliment Marjoleine, dank je! Eenvoud is een sleutelwoord in mijn ontwerpen en dat je dat ziet en ervaart doet me goed. Heel veel plezier met het maken van je deken. Liefs!

 2. Sjantietop zegt:

  Oooh Manon wat super gaaf!! En wat een toffe patronen! Alle drie ? Benieuwd met wat voor meer tofs je ons nog gaat verblijden. Heel veel succes met alles en ik ben heel erg blij voor je! Liefs Chantal ??

  • Manon zegt:

   Wat een onwijs lieve reactie Chantal! Dank je! Ben echt een ontzettende geluksvogel en heb zo’n lekkere vibe te pakken dat de patronen nog wel even uit mn naalden blijven rollen. Ik hoop dat je ze mooi zult vinden. XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *