Testen voor Craft Dates

Ergens in het najaar van 2017 kreeg ik een uitnodiging voor een ‘Secret Craft Date’. Zo spannend was dat! Geen idee had ik, waar ik terecht zou komen en wat ik zou gaan doen. Na een heel gezellige avond bleek dat alle genodigden een doos mee naar huis kregen.


In dit fijne pakket zaten de benodigdheden om een project te maken en te testen dat in het boek van Petra Hoeksema, Lidy Nooij, Miriam Catshoek en Bregje Konings zou komen te staan. Ze waren samen met Eline Pellinkhof al maanden druk met het ontwerpen van toffe diy’s voor hun boek ‘Craft Dates’. Wat ze ons meegaven was helemaal in de stijl en volgens het idee van wat nu te vinden is in dit schitterende boek.


Eenmaal thuis opende ik de prachtig versierde ‘secret box’ en vond ik daarin maar liefst twee ontwerpen. Ik mocht aan de slag met een gebreid kussen in een steek die ik nooit eerder gebruikte; de honingraadsteek. Wat was dat tof om te doen!Je vindt het ontwerp van Petra in het boek onder het kopje ‘groen garen’. Hier hebben de vier dames op een craft date alle vier met hetzelfde materiaal gewerkt en kwamen daar vier verschillende ontwerpen uit.

Daarnaast kreeg ik ook alle spullen voor Lidy’s gehaakte tas. Alweer iets wat ik nooit eerder deed; haken, borduren (iek!) en naaien combineren in één project. Het leek me verschrikkelijk moeilijk, maar eenmaal bezig (en ok, toegegeven, met een beetje hulp van YouTube voor het borduren) bleek ik dit ook gewoon te kunnen. Wat is het inspirerend om op deze manier technieken te ontdekken. En dat is volgens mij precies zoals ‘Craft Dates’ bedoeld is.

Dit geweldig mooi vormgegeven boek is echt een dikke aanrader. Het is een lust voor het oog en geeft garantie op jeukende handen om aan de slag te gaan. Van haken en breien, tot naaien en verven en zelfs heerlijke recepten. Het staat er allemaal in.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan aanstaande zaterdag naar Echtstudio in Alphen aan de Rhijn voor een boekenfeestje. Van 11:00-15:30 is er de gelegenheid om sfeer te proeven, het boek te bekijken en de auteurs van ‘Craft Dates’ te ontmoeten. Ik ben er bij. Zie ik je daar?

8 reacties op “Testen voor Craft Dates

 1. Lidy nooij zegt:

  Lieve Manon. Wat een fijn blog bericht. Zo heerlijk dat je ook enthousiast over ons boek bent. Je bent de uitdagingen gewoon aan gegaan en je wordt er nog blij van ook. Dat is idd waar het boek over gaat. Dank je wel voor je lieve woorden.dikke knuffel en tot zaterdag. Neem je je tas mee?

  Liefs Lidy.

  • Manon zegt:

   Lief je reactie Lidy, dank. De eer komt jou en je craft buddies helemaal toe! En mijn geteste projecten zijn zéker niet de laatsten. Er staat zo veel moois in jullie boek! De tas neem ik morgen natuurlijk mee. Tot dan!
   Zoen

 2. Verie zegt:

  Super leuk blogbericht en wat heb je prachtige creaties gemaakt. Helaas kan ik er morgen niet bij zijn, ik wens je heel fijne dag en veel craft-plezier! Liefs, Verie

 3. gerda zegt:

  ha Manon,
  wat een goed boek lijkt me dit. Ik ben binnenkort jarig en zet dit boven aan mijn verlanglijstje! ik laat je binnenkort de opbrengsten zien.
  liefs van Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *