Nieuw boek ‘Natuurlijk haken’

Begin december had ik het geluk te gast te mogen zijn bij de boeklancering van Maaike van Koert haar nieuwe boek ‘Natuurlijk haken’. Een klein groepje werd ontvangen bij Wolplein door een prachtig stralende en hoogzwangere Maaike. Voor ieder van ons stond een mandje klaar met daarin het boek en een toffe selectie garens om direct aan de slag te gaan met enkele van de projecten uit het boek. Zo verzorgd en zo lief!


Maar ja, mijn oog viel al snel op een super gave tas… En dus kocht ik het benodigde garen en zette ik (of nouja, deed ik een poging tot, want haken en gezellig kletsen op zo’n leuk feestje gaan bij mij niet goed samen) mijn steken op. Ik ging voor de ‘lederlook tas’, maar dan in het zwart. Het garen heeft, zoals de naam al zegt, een lederlook en is een soort van lintje. Doordat in het patroon met twee verschillende soorten steken gewerkt wordt krijgt de tas twee structuren. Dit ontwerp is eenvoudig en krachtig. Perfect!

 


Voor de tasgrepen gebruikt Maaike de kant-en-klare van Rico design, maar ook hier zag ik weer iets anders voor me. Ik ging op kringloopjacht naar een mooie oude riem en vond precies wat ik zocht. Een leren cognackleurige riem die ik zelf op maat sneed.

Na wat uitproberen, iedere hand van haken is immers anders, had ik de juiste naald te pakken en was de tas al snel af. Ik naaide de hengels eraan en vond dé perfecte sneaker voor erbij. Ik ben zo blij met het resultaat. Het is een stoere, bruikbare tas. Mijn eigen paperbag bijna. Ideaal voor mapjes met papieren, die eindeloze notitieboekjes van mij en zelfs een haak of breiwerkje.

 

Dit is zeker niet mijn laatste project uit het mooie boek van Maaike. Ik bladerde het laatst nog eens door en genoot opnieuw. De fotografie is prachtig (alles is door Maaike zelf geschoten!) en de vormgeving is door uitgever Kosmos voor een keer verrassend anders gedaan. Voorin vind je een soort van lookbook met alle projecten en achterin staan de patronen uitgeschreven met duidelijke schema’s erbij. Echt een fijn boek met héle mooie ontwerpen. Ik heb een toffe kleurencombinatie bedacht voor het ‘geometrische kussen’ en het ‘linnen jasje’ staat ook hoog op mijn lijstje. Wordt vervolgd dus… maar eerst ga ik eens even paraderen met deze gave tas 😉

10 reacties op “Nieuw boek ‘Natuurlijk haken’

 1. Thyra zegt:

  Wat is hij mooi geworden! Ik maak hem in een entraciet kleur, snel eens verder mee gaan. En dan misschien de verloopsjaal, of het jasje, of de deken… Er is zoveel moois!

 2. Ilse (by-ik.blogspot.nl) zegt:

  Oh wauw, wat mooi!
  Krijg gelijk zin om ook aan de slag te gaan. Tassen kun je nooit genoeg hebben ;-).
  Jij hebt echt een pracht exemplaar gemaakt. En idd een mooie match met je sneakers.
  Schoenen aan, jas aan, tas mee en lekker er op uit!

 3. Heidi zegt:

  Wat een mooi bericht en fotos van deze mooie tas! Ik heb de stap gezet en het garen dus besteld! Ik hoop er net zon mooi exemplaar van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *