‘Big Knit’ sjaal

Soms zie je garen en krijg je direct een idee. Zo ging dat ook bij het zien van het garen ‘Fresh’ van Yarn and Colors . Het is een extreem dikke draad, gemaakt van 30% wol en 70% acryl en het heeft een soort dreadlock-achtige look. Zo stoer! En die kleur! ‘Eucalyptus’ vind ik een mooie, softe tegenhanger van de ruige draad, maar dit garen is er ook in 11 andere mooie kleuren. Namen als ‘Pink Sand en ‘Ice Blue’ spreken tot de verbeelding toch?


Omdat ik het liefst op de fiets overal naar toe cros, ook in de winter en ik een enorme koukleum ben, wil ik voor koudere dagen een sjaal waar ik helemaal in kan wegkruipen. Zo eentje waar je je bevroren neus in kunt verstoppen. Die. Toen ik een bol ‘Fresh’ zag, wist ik het meteen. Dit is het!


Mijn Big Knit sjaal maakte ik met vier bollen ‘Fresh’ en hele dikke breinaalden. Ik vond deze prachtige bamboe naalden van Plassard bij Echtstudio in Alphen aan den Rijn (waar ze overigens ook het garen verkopen).

Het toffe is, je bent in een avondje klaar, want het werkt super snel door de extreem dikke draad. Ik moet wel eerlijk bekennen dat de bollen eerst een hele tijd mooi hebben liggen zijn voordat ik ze verwerkt heb. Ze zijn zo prachtig om naar te kijken! Maar uiteindelijk is het ook een plezier om er mee te werken.


Het patroon voor deze sjaal is super eenvoudig, met een groot effect. Precies zoals ik ontwerpen het liefste zie. Wil je ook zo’n heerlijk warme Big Knit sjaal maken? Het patroon is gratis te downloaden. Ik ben benieuwd welke kleur jij kiest!

Dit blogbericht werd mede mogelijk gemaakt door Yarn & Colors en Echtstudio die het materiaal sponsorden. Merci!

8 reacties op “‘Big Knit’ sjaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *