Nieuw boek: ‘byClaire FASHION’

Ja, nog een nieuw boek. En nog een toffe samenwerking. Dus hup, op het blog.

Dit keer staat Claire in de spotlight met haar nieuwe boek ‘FASHION’. Een dikke pil bómvol prachtige haak- en breiprojecten en zelfs een beetje borduren. Er staan natuurlijk patronen van mooie sjaals in, toffe tassen, riemen, maar ook vesten. Mooooooie vesten. Nog voordat het boek uit was wist ik, die MOET ik maken. Later bleek het te gaan om het ‘easy peasy vest’. Wat ik zo gaaf vind aan dit model is dat het in de lengte is gehaakt, waardoor je langer lijkt als je het draagt. Wie wil dat nou niet?!

Na een gezellige meeting met Claire en Laura van ‘de Haakzolder‘ (daarover later meer!) mochten wij van Claire alvast beginnen met het maken van het vest. We zouden een handje gaan helpen op de fairs die Claire gaf voordat het boek uitkwam. Alle spullen uit het boek waren daar en zo konden wij dan al laten zien hoe wij een eigen draai aan het patroon gaven. Zo tof!

Dus kwam daar een pakketje met garen en ging ik (op turbo want weinig tijd) aan de slag.

Ik maakte het vest iets langer zodat het gelijk zou vallen met de zoom van de jurkjes die ik zo graag draag. Bovendien besloot ik om de mouwen iets te versmallen en te verlengen. Claire geeft in het patroon heel duidelijk aan waar je aanpassingen moet maken in de maat en dus was ook dit ‘easy peasy’!

Al snel groeide mijn vest en slonk mijn mandje met bolletjes garen. Tijdens het haken droomde ik al over vesten in nog meer kleuren. Het is zo’n lekker patroon dat er zeker nog meer vesten gaan komen. Een roze, misschien toch ook één in oker en ach, van het voorjaar misschien wel een mooie ivoor witte met kortere mouwen.

Maar eerst draag ik deze versie in donker grijs maar eens lekker veel. Hij is al een paar keer in de wasmachine geweest en zelfs dan blijft hij prachtig. Het is zo heerlijk om rond te lopen in kleding die je zelf gemaakt hebt. Dat geeft echt een kick!


Ennem, misschien dat ik toch eerst maar eens mijn naalden zet in de ‘grafische sjaal’ of de ‘ajoursjaal’ of dat ik begin met mijn eigen versie van de ‘cosy sweater’. Hahaha! In ieder geval ga ik vrijdag even naar de KreaDoe en dan zie ik daar wel welk garen er bij de stand van Claire in mijn tasje belandt. Zie ik je daar?

8 reacties op “Nieuw boek: ‘byClaire FASHION’

    • Manon zegt:

      Jazeker is dat boekje van Claire. Ze zijn verkrijgbaar in de winkel, maar je kunt er ook voor sparen met de labels die op het garen zitten. Leuk he?

  1. Lidy zegt:

    Wat een leuk blog bericht, mooi vest hoor die gaat ook zeker op mijn te doe lijstje. Gezellig als je ik je vrijdag op de kreadoe zie. Liefs Lidy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *