DIY Boho mand

Zoals dat gaat op vakantie had ik een mooi idee voor mijn meegebrachte garen. Alles wat ik nodig had was een mooie oude mand. Die hoopte ik te scoren op één van de vele brocantes die we bezochten in Frankrijk. Maar ja, geen mand te bekennen daar. Pech! Gelukkig bood Dille en Kamille de oplossing  bij thuiskomst. Ik kocht een mooie mand om mijn idee alsnog uit te voeren, want als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb….

Ik leg je stap voor stap uit hoe je deze toffe mand in een wip zelf maakt. Je hoeft er niet eens voor te kunnen breien of haken! Het enige wat je moet doen is het bedenken van de juiste kleurencombinatie, want je kunt deze mand natuurlijk in heel veel verschillende variaties maken. Verzin er eentje die bij je past!

Dit heb je nodig:

– Een grote mand (bij voorkeur met gaatjes)

– Drie bollen Durable Cosy in kleuren naar keuze

– Een pompom maker (45 cm van bijvoorbeeld Clover)

– Een scherpe schaar

– Een centimeter

Zo ga je te werk:

– Knip telkens drie draden van 35-40 cm af in de kleur van je wens.

– Kien uit waar het midden van de mand zit op ongeveer de tiende rij van bovenaf.

– Steek daar je eerste trosje draden door het gat heen, van boven naar onder met de lus eerst.

– Doe de losse draden door de lus heen en trek stevig aan.

– Herhaal dit in dezelfde kleur links en rechts van je eerste trosje.

– Ga dan een rij naar boven en één gaatje naar rechts opzij. Maak daar nog eens een trosje en herhaal dit aan de linkerkant.

– Maak er precies naast een trosje van de andere kleur. Je hebt als het goed is nu aan elke kant twee trosjes van elk een andere kleur. De kleurovergang is gemaakt!

– Ga nu telkens een rij omhoog en maak steeds twee trosjes van dezelfde kleur naast elkaar tot je boven aangekomen bent. Ik maakte in totaal 8 rijen met trosjes.

– Nu komt een precies werkje; trim de draadjes met een scherpe schaar gelijk af langs de schuine lijn om een mooi strak effect te krijgen.

– Maak nu van elk van de drie kleuren een pompom met behulp van je pompom maker. Let op dat je de draad waarmee je de pompom samen knoopt goed lang maakt. Die heb je straks nog nodig.

– Maak een trosje van je pompom’s en vlecht de drie draden aan elke kant tot een kort vlechtje.

– Bind de vlechtjes om het hengsel van je mand strak samen met een losse draad die je er een aantal keren omheen windt. Leg er een stevige knoop in en knip de overgebleven draadjes af.

Voilà! Je bent klaar om te shoppen, strandhangen of, zoals ik meestal doe, je haak- of breiwerk overal mee naar toe te slepen om een paar toertjes te maken.

 

 

 

8 reacties op “DIY Boho mand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *