‘We Are Knitters’ Oh yes I am!

Op Instagram volg ik al een tijd met veel plezier het account van We Are Knitters. De prachtigste garens en modellen komen er voorbij! Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik benaderd werd met de vraag of ik iets uit de shop wilde kiezen om te maken. Waar ik wél heel lang over na moest denken was ‘wat dan?!’ en ‘in welke kleur dan?!’ Er is zó veel moois!

WAK  werkt met kit’s. Je bestelt een patroon en krijgt daarbij het garen, de breinaalden én een setje om je breiwerk in elkaar te zetten.

Ik koos voor de Silver Monk Sweater. Een eenvoudig patroon. Mensen die me al langer kennen weten dat ik van eenvoudig houd. Het is vaak zo krachtig. Dat is ook de reden dat ik voor dit model viel. De sweater wordt gemaakt van prachtig pima katoen uit Peru. Een soepel en zacht katoen. De kleur werd Pearl Grey. Het is een kleur die niet zo modegevoelig is en dat zorgt ervoor dat de trui lang draagbaar blijft.

Toen mijn pakket eenmaal binnen was ben ik direct gestart, maar dit keer maakte ik braaf een proeflapje. Meestal skip ik dat omdat ik te ongeduldig ben om te beginnen. Dit keer deed ik het anders. Als je met zo’n mooi product mag werken moet je er zeker van zijn dat de trui mooi past, zo was mijn gedachte. En warempel, de ‘gauge’ klopte! Hoera!

Het voordeel van dit model is dat ik de ribbelsteek inmiddels blind kan breien en dus ondertussen een serietje op Netflix met mijn lief kan kijken. Dus dat betekent iedere avond (ehm ieder moment eigenlijk…) kilometers maken!

Het in elkaar zetten is altijd even een werkje en dus nam ik mijn gebreide onderdelen mee op vakantie om in alle rust, in de schaduw van de grote kastanje voor ons vakantiehuis, de klus te klaren. Zo was het toch nog genieten (want laten we eerlijk zijn, dit is het minst leuke deel van een trui breien toch?!)

En dan het magische moment van het passen van je eigen gemaakte creatie. Zit ‘ie goed?! Of lijkt het nergens naar?…. Gelukkig paste hij perfect! Ik ben zo blij met het resultaat! Hij zit zó fijn! Het mooie pima katoen is echt súper zacht, zit lekker soepel en is een tikkie zwaar. Ik houd daarvan.

Mijn lief maakte mooie foto’s van mijn Silver Monk Sweater ‘in actie’ (met strikte regie-aanwijzigen, maar hé, he nailed it big time!) bij een oude schuur naast ons vakantiehuis in de Bourgogne. Zo bewaar ik een extra mooie herinnering aan het maak-proces van mijn mooie trui. Dat is namelijk het mooie van zelf dingen maken; je houdt er iets leuks aan over, maar er kleeft ook altijd de herinnering aan van de periode waarin je het maakte. Love it! Hier spreekt een gelukkige ziel, dat hoor je.

En dan heb ik nog een mooie verrassing voor de breisters (en ook haaksters) onder jullie…

Heb je zin gekregen om zelf ook aan de slag te gaan met een kit van WAK? Met code WAK_petit_petite krijg je 15% korting op een kit. De code is 1 keer te gebruiken en geldig tot 31 augustus. Go, go, go, op naar We Are Knitters!!!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met We Are Knitters

Dit bericht is gepost in Breien. Bookmark de link.

6 reacties op “‘We Are Knitters’ Oh yes I am!

  1. esther vogelaar zegt:

    In 1 woord: WAUW!! wat een supermooie trui en wat staat het mooi bij je! daar zul je veel plezier van hebben voor een lange tijd. fijne dag lieve Manon xx esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *