DIY winter wonderland

Vorig jaar maakte ik ze al; de gehaakte dennenboompjes. Het patroon vond ik via een link op de site van Draad en Praat… bij By-Ilona . Ik ben er zo gek op. En toen ik het Russische kerstdorpje van Zilverblauw zag (bekijk vooral al haar Kerst projecten, ze zijn stuk voor stuk prachtig!) viel het ineens op zijn plek. Ik wil een bos van gehaakte dennenboompjes! Mijn eigen kleine winter wonderlandje. Dus sprong ik, hup, in de haaknaald et voila. Tof geworden toch?!

Wil je je eigen bos maken? Volg dan de beschrijving hieronder.

Dit heb je nodig:
IKEA kweekkas 
-zakje sneeuw (bijvoorbeeld via Intratuin)
-lampsnoertje op batterijen
-restjes haakkatoen
-haaknaald 2,5/3
-fyberfill
-maasnaald
-stukje karton

Zo ga je te werk:
– Haak volgens het patroon de dennenbomen in de kleurtjes die je leuk vindt. Ik maakte verschillende formaten bomen door eerder in het patroon te stoppen met meerderen en dan ‘terug’ te haken (dit snap je vanzelf als je bezig bent, beloofd).

– Knip steeds een cirkel uit een stukje karton in het formaat dat je nodig hebt om op de bodem te leggen. Zo blijft je boom mooi staan. Ik maakte een mal en knipte er een heleboel tegelijk zodat ik even vooruit kon.
– Haak verder, vul met fyberfill en werk af.
– Als je genoeg boompjes hebt gemaakt (ik maakte er acht, maar leef je vooral uit en maak het bos zo groot als je wilt) strooi dan een mooie bodem sneeuw in de kweekkas. Zo komen je bomen straks boven de witte rand van de kas uit.

– ‘Plant’ je bos en leg de lichtjes mooi neer.
– Schuif een zijraam van de kas een klein stukje omhoog (wel eerst even sneeuwvrij maken om troep te voorkomen) om het kastje met de batterijen doorheen te doen. Schuif het raam weer omlaag en werk het snoer een beetje weg. Zo kun je het kastje met batterijen achter de kas leggen om gemakkelijk te bedienen én is hij mooi uit het zicht.

Om het af te maken kun je het nog een beetje laten sneeuwen. Zo komen er wat vlokjes op de dennenbomen te liggen en dat maakt het extra romantisch.

Mijn kruimeltjes zijn helemaal weg van ons ‘bosje’ en Olivier heeft het aan-knopje zelf al gevonden. Zodra het een beetje begint te schemeren zet hij de lampjes al aan. Zo lief! En heerlijk dat er zo van genoten wordt.

Als je aan de slag gaat, deel je het resultaat dan met me via mail of Instagram? Dat zou ik heel leuk vinden! En nu (of nouja, straks als de Sint het land weer uit is) lekker aftellen tot Kerst. Ik hou ervan…

Liefs!

15 thoughts on “DIY winter wonderland

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl) zegt:

  Wat mooi! Zo sfeervol!
  De kegelvorm van de boompjes lijkt erg op de vorm van mijn gehaakte kerststal. Wie weet volgen er nog een paar boompjes …
  Bedankt voor je inspiratie! Ik neus nog even verder op je blog.

   • Ilse (by-ik.blogspot.nl) zegt:

    Hihihi … nog even geduld met spieken hoor. Eerst mijn Sint-hoekjes nog opruimen. Maar erg leuk als je over een paar dagen een kijkje komt nemen. Welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *